You are currently viewing A600GS – Θα έρθει με ARM Graphics Library

A600GS – Θα έρθει με ARM Graphics Library

  • Post category:Hardware
  • Post author:
  • Reading time:1 mins read

Με ένα δελτίο τύπου το AmigaKit ανακοίνωσε πως το επερχόμενο A600GS θα έρθει με ARM Graphics Library την οποία εξέλιξε εσωτερικά developer της εταιρείας.

Την ARM Graphics Library σχεδίασε ο developer του Amigakit με στόχο να ξεπεράσει το bottlneck των λειτουγιών του 68Κ επεξεργαστή – που έφεραν οι original Amiga – και έτσι να καταφέρει να επιταχύνει την απόδοση των γραφικών στη νέα πλατφόρμα.

Αυτό θα συμβαίνει στο προ-εγκατεστημένο AmiBench που θα έρχεται με το A600GS και έτσι κατά το boot θα προσφέρει στο χρήστη περιβάλλον εργασίας σε ανάλυση 1080p με εικονίδια σε True Color.

Η νέα αυτή βιβλιοθήκη που θα έρχεται προ-εγκατεστημένη θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ταχύτερο render παραθύρων, εικονιδίων αλλά και των backgrounds.

Τρίτοι developers μπορούν να εκμεταλλαυτούν αυτή τη ARM Graphics Library για τις δικές τους εφαρμογές σε 68Κ, ενώ οι game developers μπορούν να προσφέρουν στα παιχνίδια τους ταχύτερους χρόνους για το render των γραφικών.

Η A600GS έχει ανακοινωθεί εδώ και αρκετούς μήνες από το AmigaKit, μάλιστα είχα γράψει και παλαιότερα για αυτή, παρόλα αυτά μέχρι και σήμερα δεν έχουμ επίσημη πληροφόρηση για την ημερομηνία κυκλοφορίας της και βέβαια την τιμή διάθεσης της.

scientist

Ο Scientist ήρθε σε επαφή με τους υπολογιστές στα τέλη της δεκαετίας του 1980, χάρη σε έναν καλό του φίλο, το Νίκο. Από τότε πολύ νερό έχει κυλίσει στο αυλάκι, αλλά η αγάπη του για τους υπολογιστές και τις κονσόλες παραμένει, ενώ σε ξεχωριστή θέση έχει την Amiga του, τα IBM συμβατά της εποχής και όχι μόνο.

Αφήστε μια απάντηση

This Post Has 2 Comments

  1. Dony

    Νομίζω ότι υποτίθεται ότι θα κυκλοφορούσε το 1ο τρίμηνο του ’24, αλλά την μετέθεσαν στο 2ο τρίμηνο. Δυστυχώς το επίσημο website δεν παρέχει καθόλου περαιτέρω πληροφορίες…

    1. scientist

      Το επίσημο website απλά δεν λέει τίποτα. Περιμένουμε να δούμε τι θα δούμε και πότε.