You are currently viewing A600 GS – Έρχεται τον επόμενο μήνα από το Amigakit;

A600 GS – Έρχεται τον επόμενο μήνα από το Amigakit;

  • Post category:Hardware
  • Post author:
  • Reading time:2 mins read

Το AmigaKit ετοιμάζει μια νέα mini έκδοση μιας κλασσικής Amiga αλλά οι πληροφορίες φαίνεται αυτό το σύστημα που θα ονομάζεται A600 GS να είναι περισσότερο κοντά στα “γούστα” του κλασσικού retro user.

Ομολογώ ότι δεν είχα πάρει χαμπάρι τι ακριβώς ετοιμάζει το AmigaKit παρά το ότι έχει ανακοινωθεί αρκετό καιρό τώρα. Αφορμή ήταν ένα facebook post από το Amiga.org στο Facebook όπου είχε μια φωτογραφία από την παρουσίαση που έκανε άνθρωπος του AmigaKit για το επερχόμενο A600 GS.

A600 GS

Είναι πιθανόν να το δούμε ακόμα και μέσα στον επόμενο μήνα και φαίνεται πως θα είναι διαθέσιμο σε – τουλάχιστον – δύο εκδόσεις για να διαλέξει κανείς ανάλογα με το τι χρειάζεται ή τι θέλει να κάνει.

Η βασική έκδοση A600 GS θα έρθει με 2GB μνήμη συστήματος και συνολικά 64GB αποθηκευτικού χώρου. Θα δούμε όμως και την έκδοση A600 GS+ η οποία θα έρθει με 4GB μνήμης συστήματος και συνολικά 128GB αποθηκευτικού χώρου.

Και οι δύο εκδόσεις θα έρθουν με έξοδο εικόνας HDMI, θύρα ethernet για σύνδεση σε τοπικό δίκτυο (δεν έχει διευκρινιστεί αν θα είναι θύρα RJ45 ή Wi-Fi), αλλά και θύρα USB (δεν γνωρίζουμε τη δομή όπως πχ τον αριθμό τους και τη μορφή τους) για σύνδεση εξωτερικών αποθηκευτικών μέσων, πληκτρολογίου, ποντικιού και joystics.

A600 GS

Η Α600 GS+ επιπλέον θα διαθέτει και δύο θύρες 9pin d-sub όπου θα επιτρέπουν τη σύνδεση κλασσικών ποντικιών και joystics. Επιπλέον μαζί με την A600 GS+ θα έρχεται και προ-εγκατεστημένο software, το Personal Paint “PPaint”, το OctaMED και το Amibench.

Χωρίς να έχουμε δει την τελική υλοποίηση προσωπικά μου λείπει ήδη η δυνατότητα να έχει αρκετή περισσότερη RAM – όπως πχ η A500 mini – για να χρησιμοποιηθεί και σε εφαρμογές άλλες πέραν του gaming. Παρόλα αυτά αναμένω με ενδιαφέρον για την επίσημη παρουσίαση.

Εδώ είναι η επίσημη σελίδα του προϊόντος, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι μόνο μια landing page χωρίς άλλες πληροφορίες.

scientist

Ο Scientist ήρθε σε επαφή με τους υπολογιστές στα τέλη της δεκαετίας του 1980, χάρη σε έναν καλό του φίλο, το Νίκο. Από τότε πολύ νερό έχει κυλίσει στο αυλάκι, αλλά η αγάπη του για τους υπολογιστές και τις κονσόλες παραμένει, ενώ σε ξεχωριστή θέση έχει την Amiga του, τα IBM συμβατά της εποχής και όχι μόνο.

Αφήστε μια απάντηση